Minden sikeres fürdőszoba felújítás a tervezéssel kezdődik.

Itt majd nem lehet arrébb tologatni az elhelyezett berendezéseket, vagy átfesteni a csempét. Úgy kell kiválasztani és elhelyezni őket, hogy hosszú évekig jól érezhessük magunkat benne!

Első lépésként vegyél elő egy kockás (matematikusok kedvéért négyzetrácsos) füzetet és rajzolgass!

Rendezd át gondolatban a fürdőszobád, készíts több tervet is! Ha valamelyik nem úgy sikerült ahogy gondoltad, ne radírozd ki, lehet, hogy pont az fog később tetszeni.

Ne a minőségre törekedj, a mennyiségen legyen a hangsúly! Ha sok rajzot készítesz, biztosan közte lesz a leendő fürdőszobád terve is.

Mérd meg és próbáld arányosan lerajzolni a falak hosszát, lehetőleg olyan méretben, hogy kényelmesen dolgozhass benne. A fürdőszoba helyszíni adottságai nagyban befolyásolhatják, hogy mit hová tehetünk. Főleg egy panel-fürdőszobában!

Érdemes arra is odafigyelni, hogy mekkora hely marad a mosdó, kád, wc, stb. melett.

 

A szerelvényeken kívül vedd figyelembe az elektromos berendezések helyét is. A legtöbb lakásban sajnos nincs külön helyiség a mosógépnek és a szennyes ruhának.

Ha sikerült néhány alaprajzot elkészíteni, lerajzolhatod az oldalfalakat is. Ezekre a rajzokra kerülhet törölközőszárítós radiátor, tükör, lámpa, konnektor, ablak, polc, szekrény, stb.

Ha megvan a terved, akkor már „csak” meg kell találni a megfelelő anyagokat, hogy az új fürdőszoba pontosan úgy nézzen ki, ahogy azt a fejedben már eltervezted!

 

Hozzáfűznél valamit? Írd meg!

Hasznosnak találtad? Nyomd meg a Tetszik gombot!

 

Hagyományos és panel-fürdőszoba tervezés, felújítás
Cimke:     

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük